Postbus 10.000, 2620 Hemiksem info@hvk-aem.be +32 3 887 82 42

Alimujiang Yimiti – China

In september 2007 werd het bedrijfje van de Chinese christen Alimujiang Yimiti door de overheid gesloten. Hij werd ervan beschuldigd zijn bedrijf te gebruiken als dekmantel om het Evangelie te verspreiden onder de Oeigoeren*. In januari 2008 werd Alimujiang gearresteerd en beschuldigd van ‘ontwrichting van de nationale overheid en het in gevaar brengen van de nationale veiligheid’. Deze aanklacht kan aanleiding zijn voor de doodstraf.
Alimujiang bekeerde zich in 1995 van de islam tot het christendom en was als christen actief in een groeiende Oeigoerse gemeente. In 2008 werd Alimujiang veroordeeld tot vijftien jaar cel. Hij zit al zo’n zeven jaar vast en heeft het erg moeilijk. Sinds 2012 heeft hij geen toegang meer tot zijn advocaat.
Wilt u Alimujiang in de gevangenis bemoedigen met een kaart?
*De Oeigoeren zijn een etnische minderheid in China. Ze wonen voornamelijk in de regio Xinjiang. De meeste Oeigoeren zijn moslim, met eigen gebruiken en een eigen taal die lijkt op het Turks. Zowel Oeigoerse christenen als moslims hebben te maken met tegenstand vanuit de Chinese overheid.
ADRES:
Alimujiang Yimiti
Section 11
The Xinjiang No. 3 Prison
No. 1339, Dongzhang Road
Urumqi City
Xinjiang Uyghur Autonomous Region
830013
PEOPLES REPUBLIC OF CHINA
Volg ons en deel:

Geef een reactie