Postbus 10.000, 2620 Hemiksem info@hvk-aem.be +32 3 887 82 42

Asai Bibi – Pakistan

Asia Bibi, moeder van vijf kinderen, werd in 2009 opgepakt na een ruzie met enkele moslimvrouwen. Van de vrouwen mocht Asia niet uit hun beker drinken omdat ze als christen onrein zou zijn. Daarop zou Asia gezegd hebben: Ik geloof in Jezus Christus die voor de zonden van de mensheid aan het kruis stierf. Wat deed jullie profeet Mohammed om de mensheid te redden? Asia werd vervolgens beschuldigd van belediging van de profeet en in 2010 veroordeeld tot de dood door ophanging. Islamistische extremisten oefenen zware druk uit op de rechters om de straf te handhaven. Ook zeggen zij de vrouw alsnog te zullen vermoorden als zij vrijkomt.
Iedereen die betrokken is bij de zaak van Asia Bibi riskeert zijn leven. Twee politici die zich uitspraken tegen haar straf, werden vermoord. Als de rechters de doodstraf niet handhaven, lopen zij zelf gevaar vermoord te worden door moslimextremisten.
Het gezin van Asia Bibi zit nog ondergedoken. Het is al meer dan vijftien keer verhuisd om uit handen te blijven van islamisten.
ADRES:
Asia Bibi
Central Jail Multan
Multan City-Punjab
Pakistan
Volg ons en deel:

Geef een reactie