Postbus 10.000, 2620 Hemiksem info@hvk-aem.be +32 3 887 82 42

Asia Bibi definitief vrijgelaten!

Asia Bibi uit Pakistan werd in 2009 opgepakt, beschuldigd van blasfemie en ter dood veroordeeld. Tot 2018 zat ze vast in Pakistan. Op 31 oktober 2018 werd Asia Bibi vrijgesproken. Dit leidde tot heftige protesten. Om radicale moslimgroeperingen tegemoet te komen, liet de regering de zaak herzien. Op 29 januari 2019 werd Asia Bibi tijdens de herziening van de zaak definitief vrijgesproken. Op 8 mei 2019 verliet ze het land. 

Definitief vrij

De Pakistaanse christen zat meer dan negen jaar onschuldig vast vanwege ‘godslastering’. Ze kon zelf de doodstraf krijgen. Na haar vrijspraak in oktober vorig jaar, ontstonden in Pakistan rellen. Asia Bibi mocht het land niet verlaten en zat al die tijd ondergedoken. 

Doodstraf

Moslimextremisten eisten opnieuw de doodstraf. Om hen tegemoet te komen, liet de regering de zaak herzien. Het Hof heeft nu vastgesteld dat het vonnis correct is. Verschillende advocaten en organisaties stonden haar bij, en riskeerden hierdoor hun leven.

Vertrek

Lange tijd na haar vrijspraak verbleef Asia Bibi in Pakistan. Op 8 mei 2019 kon Asia Bibi eindelijk Pakistan verlaten, meldt haar advocaat. Ze is samen met haar man naar Canada gereisd. De exacte verblijfplaats van Asia Bibi is vanwege haar veiligheid onbekend.

Wat is de toekomst voor haar?

Hoewel Asia Bibi is vrijgesproken, wordt ze door moslimextremisten nog steeds gezien als iemand die hun profeet heeft beledigd. Mensen hebben het voorzien op haar leven. Ze zal daarom in de anonimiteit van een ander land een nieuwe toekomst moeten opbouwen.

Net als Asia zitten er duizenden andere christenen gevangen omwille van hun geloof. Bid voor hen want God laat hen niet in de steek. Dank God dat Asia Bibi recht is gedaan. Bid om bescherming voor Pakistaanse christenen en om zegen voor het land. 

Volg ons en deel:

Geef een reactie