Postbus 10.000, 2620 Hemiksem info@hvk-aem.be +32 3 887 82 42

Bevrijd uit de gevangenis – Eritrea

Hulp aan de Verdrukte Kerk heeft bevestiging gekregen dat Pastor Oqbamichel Haiminot vrijgelaten is uit de gevangenis in Eritrea, ook wel het Noord-Korea vanĀ  Afrika genoemd. Volgens onze contacten heeft hij dringende medische hulp nodig.

Pastor Oqbamichel, Senior pastor van de Kerk ‘Het Levende Woord’ , was de eerste kerk leider in Eritrea die in 2003 gevangen werd genomen omwille van zijn christelijke activiteiten. Hij bracht een aantal weken door in de gevangenis.

In januari 2005, tijdens een trouwfeest dat hij leidde, werd hij samen met de bruid en bruidegom en 66 anderen christenen gearresteerd.
De overheid vertelde de bezorgde families dat ze de groep hadden meegenomen naar het militair centrum ‘Sawa’ voor hun “straf”. De meeste christenen die gearresteerd waren, werden na een paar maanden vrijgelaten, maar Pastor Oqbamichel en 5 anderen blijven in gevangenschap.

Wanneer Pastor Oqbamichel weigerde om Jezus te verloochenen, werd hij in eenzame opsluiting gezet en werd enorm mishandeld.
Na 4 maanden van onmenselijke omstandigheden stortte Oqbamichel mentaal in elkaar en werd vervolgens vrijgelaten. Dit enkel om in oktober 2007 weer gearresteerd te worden. Sindsdien zat hij gevangen tot vandaag.

Prijs de Heer voor dit wonder. Na 11 jaar gevangenis en mishandeling is Oqbamichel weer vrij.
Bid voor hem, dat zijn herstel goed zal verlopen en hij rust mag vinden.
Bid ook voor zijn vervolgers, dat ze Gods licht mogen zien en zich zullen bekeren.

Volg ons en deel:

Geef een reactie