Postbus 10.000, 2620 Hemiksem info@hvk-aem.be +32 3 887 82 42

Christelijke familie uit dorp gedreven – Myanmar

 

Vier volwassenen beschermden de kinderen met hun lichaam toen een bende stenen op het pannendak en de houten wanden van hun huis gooiden, in juli 2017. Buiten konden ze de groep van meer dan 150 boze boeddhisten horen schreeuwen: “Sterf, sterf! Waar is jullie God nu?”

Tijdens de aanval kon één van de familieleden een pastor uit een naburig dorp verwittigen. Toen hij aankwam rond 23u30, gooiden de aanvallers nog steeds stenen en staken ze het bezit van de familie in brand. De politie kwam ook ter plekke, maar zelfs zij waren niet in staat de menigte te kalmeren totdat een officier zijn pistool in de lucht afvuurde. De aanval duurde meer dan vier uur. “De stenen waren als een grote storm over het huis,” zei Tin Shwe, de patriarch van de familie. “We dachten dat we die avond onze pas gevonden Redder, Jezus Christus, zouden ontmoeten.” Alle vier de volwassenen hadden bloedende  hoofdletsels door de stenen.

Tin had over Jezus gehoord door zijn volwassen dochters, die in januari 2017 tot geloof kwamen nadat enkele gelovigen het evangelie met hen deelden. De ouders van de meisjes waren eerst terughoudend om het boeddhistische geloof, waarin ze opgegroeid waren, te verlaten. Ze waren ook bezorgd om de reactie van de gemeenschap. Na verloop van tijd raakte Tin er absoluut van overtuigd dat het evangelie de waarheid was en begon het hele gezin van 19 mensen (zijn kinderen en hun partners en zijn kleinkinderen) in het geheim samen te komen in zijn huis voor lofprijs en aanbidding. De dorpelingen wisten dat Tins dochters zich bekeerd hadden, maar het nieuws van zijn onverwachte bekering ging als een vuurtje rond.

“Als jullie Christus niet afwijzen…”

Die dag riepen de boeddhistische monniken Tin en zijn familie op om voor 500 dorpelingen en meer dan 50 monniken te verschijnen. De monniken waren boos dat de dorpelingen christenen hadden toegelaten in hun dorp. “Als jullie Christus niet afwijzen en het christendom niet verlaat, zullen we jouw drie dochters iets aandoen,” dreigde het dorpshoofd. “We zullen ze verkrachten en je zal niet weten waar ze zijn.” Onverschrokken zei de familie tegen de gemeenschap dat ze niet zouden stoppen met de levende God te aanbidden. De volgende dag dumpten vrachtwagens grote hoeveelheden stenen voor hun huis. Eerst dachten ze dat de stenen dienden voor wegenwerken, maar die avond begon de boze menigte zich te verzamelen rond hun huis. De aanval werd gestart met een katapult en de eerste steen trof Tin’s vrouw haar borstkas.

Hoewel Tin Shwe en zijn familie na deze aanval gedwongen werden om het dorp te verlaten, weigerden ze klacht in te dienen tegen hun aanvallers en zeiden ze dat ze hen vergeven hadden voor hun daden. HVK helpt een plaatselijke kerk die voor dit gezin zorgt. De familie blijft sterk in hun geloof en één van Tins dochters deed een speciale belofte: “In 2020 zal ik nog steeds in het dorp zijn. Als ze me niet toestaan om het evangelie te vertellen, zal ik liefde tonen. Ik zal de kinderen helpen, ik zal de zieken helpen, en daardoor weet ik dat God in de toekomst zal werken.

Foto: De pastor die hun te hulp kwam tijdens de aanval, blijft de familie steunen en geeft onderwijs aan de kinderen over Jezus.

Volg ons en deel:

Geef een reactie