Postbus 10.000, 2620 Hemiksem info@hvk-aem.be +32 3 887 82 42

Christenen veroordeeld – IRAN

Een hof van beroep in Iran heeft een gevangenisstraf van tien jaar uitgesproken tegen vier christenen die beschuldigd worden van ‘het promoten van het christendom’ en het verspreiden van huisgemeentes. De advocaat die pastor Youcef Nadarkhani, Mohammad-Reza Omidi, Yasser Mossayebzadeh en Saheb Fadaie vertegenwoordigde, ontving de aankondiging op 2 mei.

Pastor Youcef en Mohammad-Reza werden ook veroordeeld tot twee jaar interne ballingschap naar een gebied ver weg van hun familie. Bovendien worden Yasser, Saheb en Mohammad-Reza geconfronteerd met een veroordeling van 80 zweepslagen voor de consumptie van wijn, aangezien ze werden gearresteerd tijdens het nuttigen van het avondmaal in mei 2016.

In een ander geval vond op 9 mei nog een rechtzaak plaats voor Shamiram Isavi Khabizeh, de echtgenote van dominee Victor Bet Tamraz. Shamiram werd in januari tot vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld omdat hij tegen het regime had gehandeld door kleine groepen te organiseren, naar het seminarie in het buitenland te gaan en kerkleiders en voorgangers te trainen ‘om als spionnen te fungeren’.
Tijdens het beroep van Shamiram beschuldigde de rechter haar hele familie van verschillende misdaden. Ze mocht niet reageren, behalve via haar advocaat. Er is geen datum vastgesteld voor een nieuwe beroepshoorzitting.

Volgens Miles Windsor van Middle East Concern zijn de straffen voor Iraanse christenen het afgelopen jaar steeds strenger geworden. Ondanks dit blijven christenen moedig in het delen van hun geloof.

Bid u mee voor Iran?

Volg ons en deel:

Geef een reactie