Postbus 10.000, 2620 Hemiksem info@hvk-aem.be +32 3 887 82 42

Doden bij bomaanslag – Filipijnen

Net na een kerkdienst op de Filipijnen zijn gisteren ochtend twee bommen ontploft. Tenminste 20 mensen kwamen om het leven en zeker 77 mensen raakten gewond.

De eerste bom ging af on of vlakbij een katholieke kathedraal in de plaats Jolo. Daarbij kwamen zo’n veertien kerkgangers om het leven. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, ging een tweede bom af. Hierdoor kwamen nog meer mensen om het leven, waaronder zeven militairen. Ook andere militairen en politie agenten raakten gewond.

De aanslag vond plaats twee dagen nadat de oprichting van een nieuwe autonome moslimregio op de Filipijnen is goedgekeurd. Ondertussen is de aanslag opgeëist door de terreurgroep Islamitische Staat.

Op het eiland Jolo zijn al jaren islamitische strijders van Abu Sayyaf actief. Enkele jaren geleden hebben die trouw gezworen aan IS. De groep staat op de lijst met terreurorganisaties van onder meer de Filipijnen en de VS vanwege bomaanslagen, ontvoeringen en onthoofdingen. (Bron: NOS.)

Bid, alsjeblieft, voor de nabestaanden en gewonden.

Vervolging op de Filipijnen

De Filipijnen is een van de meest christelijke landen in Azië. Toch ondervinden de christenen hier een enorme tegenstand van moslims en aanhangers van het marxisme.

Hoewel het Filipijnse volk voornamelijk het christendom belijdt, hebben christenen die in gebieden wonen met aanzienlijke invloed van moslims en marxistische guerrillaorganisaties, te maken gehad met dreigementen, ontvoering en de dood.

Ondanks de dreigementen en aanslagen komen deze Filipijnse christenen toch samen.
Volg ons en deel:

Geef een reactie