Postbus 10.000, 2620 Hemiksem info@hvk-aem.be +32 3 887 82 42

‘Hoe meer vervolging, hoe meer groei’

In oktober 2018, bezocht ex-hezbollah strijder Daniel Shayesteh ons belgenland. Vandaag de dag is hij een radicale volger van Jezus en zet hij zich in om het evangelie te verkondigen onder moslims. Tijdens zijn bezoek aan België deelde hij wat over de vervolging in Iran en in andere moslim landen.

Open deuren

Vandaag de dag is Iran het enigste land dat geregeerd word door een Islamistische Theocratie. Vandaag de dag zien we echter dat het Iraanse volk hier niet meer tevreden mee is. Ze hebben geen vertrouwen meer in hun islamitische regering en willen de Islam buiten. Het is dankzij deze ontgoocheling dat er nieuwe deuren geopend zijn voor het evangelie van Christus. Via de TV en het internet komen vele moslims tot bekering en groeien de huiskerken in Iran aanzienlijk. De overheid vecht echter terug vechten met alle mogelijke middelen om Gods opwekking te stoppen.

Vervolging in Iran

In dit offensief beleid tegen het christendom zijn al vele christenen gestorven en tientallen christenen zitten lange gevangenisstraffen uit. Huiskerken zijn in het land verboden en in de geregistreerde kerken die zijn toegestaan, mag geen Farsi gesproken worden, de moedertaal. Met name christenen met een moslimachtergrond lopen groot gevaar.

Dr. Daniel verteld ons over de vervolging in Iran. Bekijk de video:

Hoop

Desondanks de vervolging in Iran, is het christendom de afgelopen jaren explosief gegroeid. De cijfers variëren van enkele honderdduizenden tot een miljoen christenen. “Hoe meer vervolging, hoe harder de kerk groeit’’, zegt Daniel Shayesteh. “Mensen vragen zich af wat er mis is met het christendom en gaan zich er uit nieuwsgierigheid juist in verdiepen. Wat ook meespeelt is dat Iraanse ex-moslims die in het westen wonen erg uitgesproken zijn in het delen van hun geloof, ook via social media. In Iran zelf trouwens ook. Bekeerlingen vinden het lastig om over het geloof te zwijgen en zijn vaak bereid er een hoge prijs voor te betalen. “Er is een vruchtbare voedingsbodem voor het Evangelie en de groei van de kerk zal doorgaan. Dat geeft hoop voor de komende jaren.”

Daniel Shayesteh richtte in Australië de organisatie Exodus from Darkness op. Via deze organisatie maakt hij onder andere christelijke tv-programma’s die in islamitische landen worden uitgezonden via satelliet en internet. In veel programma’s gaat Daniel in op de verschillen tussen het christendom en de islam. Veel moslims leren via de programma’s Jezus kennen.

Mee helpen?
Hulp aan Verdrukte Kerk steunt Daniel in deze bediening. Wilt u dit ook?
Naast u gebed mag u steeds een gift overmaken met vermelding: IRAN

STEUN

Benieuwd naar het getuigenis van Daniel? Lees het HIER

Volg ons en deel:

Geef een reactie