Postbus 10.000, 2620 Hemiksem info@hvk-aem.be +32 3 887 82 42

Kerk aangevallen door Boko Haram – Kameroen

Midden in de nacht van 17 januari 2019 is het dorpje Tourou, in het Extreme-Noorden van Kameroen, aangevallen door Boko Haram. Het christelijke dorpje ligt aan de grens van Nigeria en heeft al enige tijd bedreigd door de islamitische terreurgroep. Deze aanval was duidelijk gericht op de kerk.

De terroristen wisten de voorgangers precies wonen en vernietigde alles wat op hun weg kwam. Zowel het kerkgebouw als verschillende huizen van christenen werden volledig afgebrand. De inwoners van Tourou vluchtte de bergen in en keken van op afstand hoe al hun bezittingen in rook opgingen. De aanval duurde in het totaal drie uur lang.

Eén van de voorgangers vertelt ons: “Boko Haram arriveerde aan ons huis en bevalen ons naar buiten te komen. Daarna confisqueerde ze alle waardevolle bezittingen zowel als etenswaren en zetten ons huis in brand.”

De schade

Wanneer de rust terug keert, wordt de schade pas duidelijk. Er zijn verschillende gewonden, enkele vermisten maar gelukkig zijn er geen doden gevallen. De materiele schade is echter wel groot. Brommers, huizen, etenswaren en auto’s zijn vernietigd. Ook de lokale school en het medisch centrum zijn gedeeltelijk afgebrand

Dit is een harde klap voor de christenen in dit dorp. De meeste zijn alles kwijt. Sommige christenen zijn dakloos, de kinderen kunnen niet meer naar school, er moet eten worden voorzien,….
Onze partners zijn ter plaatse om de slachtoffers te helpen en het nodig te doen, maar de nood is groot.

Bid voor de vervolgde kerk hier in Tourou en dank God dat er niemand gestorven is.


Hulp nodig!

We hebben uw hulp nodig om deze broers en zussen te steunen. Met uw gift en gebed kunnen we onze familie in Tourou het nodige geven om hun leven terug op te bouwen.

STEUN

Volg ons en deel:

Geef een reactie