Postbus 10.000, 2620 Hemiksem info@hvk-aem.be +32 3 887 82 42

Kerk aangevallen in Chechnya – Rusland

Op zaterdag 19 mei werd de Orthodoxe Kerk in Grozny, Chechnya, aangevallen door  vier bewapende mannen.
Voordat ze dood werden geschoten door de politie waren de vier mannen in staat geweest om zes slachtoffers te maken waaronder drie doden.

Volgens de voorganger  hoorden ze de aanvallers “Allahu Akbar” roepen voordat ze de kerk binnenvielen. Een paar kerkgangers liepen direct naar de deur om deze te blokkeren, maar het was te vergeefs. Naast de wapens droegen de vier terroristen ook bijlen en molotovcocktails met zich mee.
De terreur groep ‘Islamitische Staat’ (IS)  heeft de aanval opgeëist.

Chechnya is een stad in het zuiden van Rusland, waar veel islamitische opstand plaats vindt. Regelmatig worden zowel de politie en overheidsambtenaren als gewone moslims aangevallen. Al een aantal jaren proberen verschillende moslim militanten er een moslim emiraat te stichten. De Islam is op dit moment de dominantie religie, aangezien de meeste christenen gevlucht zijn tijdens de oorlogen in 1990.

GEBED:

Denk aan  de vrienden en families van de slachtoffers is omkwamen in deze aanslag. Bid voor genezing en herstel van de gewonden. 
Bid voor de kerkleden die oog getuige waren van dit geweld, dat ze mogen vast houden aan hun geloof in Jezus Christus. Bid voor de locale autoriteiten die een onderzoek doen naar de aanval en opzoek gaan naar gerechtigheid. 

Volg ons en deel:

Geef een reactie