Postbus 10.000, 2620 Hemiksem info@hvk-aem.be +32 3 887 82 42

Bestel Gebedskalender 2019

Wanneer wij aan vervolgde christenen vragen wat we voor hen kunnen doen, zeggen ze vrijwel altijd: “Bid voor ons”
Beantwoord hun vraag en bestel onze gebedskalender voor 2019. Elke week kunt u bidden voor een specifiek land waar onze broers en zussen worden vervolgd.

Klik dan op de onderstaande knop voor meer informatie:

Meer informatie

 

Tiener gewurgd en half dood.

De twaalfjarige Emmanuel Nyaiti uit Kenia is afgelopen maand gewurgd door moslimextremisten. Hij overleefde het maar net.

De jongen was op weg naar zijn oma, zo’n tweehonderd meter verderop, toen vier lokale extremiste, hem opwachtten en meenamen naar een cassaveveld. “Ze wilden me dwingen moslim te worden. Ik weigerde. Hij sloeg me en ik begon te schreeuwen.”

Emmanuel werd al eerder bedreigd. Zijn vader, Kauta Yokosofat, zegt dar hij en zijn buren opzoek gingen toen de jongen wegbleef. Ze hoorden hem schreeuwen en vonden hem “bewusteloos en half dood”.

Dank God dat Emmanuel de aanval overleefde, bid om bescherming en moed.

 

De vader van Emmanuel Nyaiti, Kauta Yokosofat

Bron: Morning Star News

UPDATE Pakistan: “Asia Bibi toch vrij”

Na een zenuwslopende week, waarin de ogen van de hele wereld gericht waren op Pakistan, is de Pakistaanse christen Asia Bibi vrijgelaten uit de gevangenis. Dat melden Pakistaanse media en is bevestigd door haar advocaat Saif ul-Malook. 

Nadat ze vorige week woensdag was vrijgesproken, zwichtte de regering onder druk van radicaal-islamitische groeperingen, die de dood eisten van zowel Asia zelf als de rechters die haar vrijspraken. De regering zegde toe dat de rechtszaak overgedaan zou mogen worden. De advocaat, die in Nederland verblijft, zei eerder al dat er geen wettelijke gronden meer zijn om Asia vast te houden in de gevangenis. Hij verwachtte haar vrijlating binnen tien tot twaalf dagen na de vrijspraak op 31 oktober.  Verschillende bronnen meldden dat Asia met haar gezin op het vliegtuig zou zijn gestapt. De Pakistaanse regering ontkent dit en zegt dat Asia Bibi nog in het land is. Het is onbekend waar ze nu verblijft.

Opluchting
André van Grol, directeur onze zusterorganisatie SDOK (NL): “Over de hele wereld is de afgelopen dagen intens gebeden voor Asia. En God heeft verhoord! Wat een enorme opluchting moet dit zijn voor Asia en haar gezin! Het is niet voor te stellen wat zij de afgelopen jaren, en zeker de afgelopen dagen heeft moeten doormaken. Van beschuldiging en arrestatie naar een terdoodveroordeling, dan na jaren in de dodencel ineens vrijspraak, die twee dagen weer herroepen lijkt te worden. En dan alsnog vrijgelaten worden… Laten we de HEERE hartelijk danken, maar ook nu voor Asia en haar gezin blijven bidden! En bid alstublieft ook voor Pakistan op dit moment, in het bijzonder voor de christenen. De situatie is erg dreigend. Ook zitten er in het land nog veel andere christenen als Asia gevangen op beschuldiging van blasfemie.”

Foto: Asia Bibi met haar advocaat Saif ul-Malook

Asia Bibi is vanochtend vrijgesproken!

Na negen jaar cel is de Pakistaanse christen Asia Bibi woensdagochtend vrijgesproken van blasfemie! In verband met de vrijlating hebben de autoriteiten zware veiligheidsmaatregelen getroffen.

Asia werd in 2009 gearresteerd op beschuldiging van blasfemie. Ze zou de profeet Mohammed hebben beledigd. Asia heeft altijd ontkend. In 2010 werd Asia Bibi ter dood veroordeeld, wat internationaal tot grote verontwaardiging leidde. Begin oktober kwam Asia Bibi’s rechtszaak voor het hoger gerechtshof, waarna de rechters een beslissing namen. Toen ze besloten deze nog niet mee te delen, zonk al onze moed terug in de schoenen.
Maar God zij dank, vandaag is ze vrijgesproken!

Een reactie van één van onze medewerkers:
“Tranen van vreugde”

We zijn God dankbaar dat Asia na zoveel jaren van onzekerheid en angst eindelijk met haar gezin herenigd kan worden! Dit is echt een gebedsverhoring; vele christenen in België en andere landen hebben jarenlang voor Asia en haar gezin gebeden. Als u daar één van bent: hartelijk dank!

GEBED BLIJFT NODIG!

We roepen u op om te blijven bidden voor Asia: om bescherming voor haarzelf, haar man en kinderen en dat ze op een veilige plek terechtkomen waar ze hun leven weer kunnen oppakken. Bid ook voor andere christenen in Pakistan; de situatie is momenteel dreigend.

Foto: Asia Bibi’s echtgenoot en hun dochter

Afbeeldingsresultaat voor asia bibi

 

Project september 2018 – ” Glorie van het Koningkrijk ” Radio uitzendingen

Hulp aan de Verdurkte kerk werkt samen met lokale organisaties die het evangelie verspreiden in landen die moeilijk bereikbaar zijn.

Bij dit project willen we ons focussen op radio uitzendingen voor moslims. Door het evangelie te horen in hun eigen taal of dialect komen vele moslims tot geloof. Vanuit een buurland wordt het evangelie in het Arabisch uitgezonden naar Egypte, Yemen en Saoedi-Arabië.

Één van deze lokale organisaties is Trans World Radio. Neem zeker eens een kijkje naar hun werk op https://twr.be.

Met uw Gift kunnen we zorgen dat het evangelie verspreid wordt in de meest gesloten landen.

STEUN
Bekijk de video over een Marokaanse moslim die tot geloof kwam via de radio.

Project augustus 2018 – Zorg voor Weduwen

HVK werkt samen met ‘Gidan Bege’ (Huis van hoop) om weduwen zoals Deborah te ondersteunen. Deze vrouwen leren speciale
vaardigheden (zoals naaien, conserveren, …) om zo zelfstandig te worden en te voorzien in de noden van hun gezin. Daarnaast
komen ze in contact met andere weduwen en ontdekken ze samen dat, ondanks de omstandigheden, God goed is.

Wilt u ons helpen deze vrouwen te bemoedigen en hun zelfstandigheid weer terug te geven?

Helpt u mee met een gift?

STEUN

 

Bekijk een video over de situatie in Nigeria.

Project juli 2018 – Een Bijbel voor elke gelovige

Veel christenen die het evangelie verspreiden krijgen met vervolging te maken en hebben een grote behoefte aan goed
materiaal.

Wereldwijd zijn er christenen die gehoor willen geven aan Jezus laatste woorden: “Ga en maak alle volken tot mijn leerlingen.” Zij zetten zich op allerlei manieren in om mensen het goede nieuws te vertellen of onderwijs te geven. Ook al is dit een belangrijk werk, het is niet altijd gemakkelijk.

HVK-grondlegger Richard Wurmbrand zei ooit: “Geef ons de middelen die we nodig hebben, dan zullen wij de prijs
betalen voor het gebruik ervan.

Wilt u ons helpen met de grote opdracht die Jezus ons gegeven heeft? Met uw gift kunt u zorgen dat het goede nieuws verspreid wordt in de meest gesloten landen.

Helpt u mee met een gift?

STEUN

Gebed – Christenmeisje in India aangevallen

Rishu, een halfblind meisje uit India, is samen met andere christenen mishandeld door een groep gemaskerde hindoe-extremisten.

Bij de aanval op hun kerk in juli raakten vijftig christenen gewond. Negen van hen moesten naar het ziekenhuis, onder wie Rishu die overal is geslagen met stokken en een tienjarige jongen die een hoofdwond moest laten hechten. Hun voorganger vertelt: “De manier waarop ze genadeloos werden mishandeld, maakte me zo kwaad dat ik wraak wilde nemen, maar toen ik hiermee naar God ging, nam Hij mijn boosheid weg.” De aanvallers hebben gedreigd de christenen te doden, als ze opnieuw samenkomen.

Bid voor fysieke en emotionele genezing, voor troost en gerechtigheid.

Wilt u christenen in India steunen met uw gift?
Noteer dan bij uw overschrijvingsopdracht ‘India’

Foto: Verscheurde Bijbel van één van de mishandelde christenen.

Nieuwe uitgaven

Het inspirerende verhaal van Richard Wurmbrand

Boek | DVD 

Richard Wurmbrand, oprichter van HVK, zat veertien jaar in de Roemeense gevangenis. Hij ontdekte dat Gods licht krachtig schijnt, zelfs in de donkerste cel. Het verhaal van Richard en zijn vrouw Sabina Wurmbrand is opnieuw uitgegeven in het boek Gevangene nummer 1 en de dvd Tortured for Christ.

Klik dan op de onderstaande knop voor meer informatie:

Meer informatie

Pakistan – Asia Bibi schrijft over hoop

“En wat heeft Mohammed voor de mensheid gedaan?” Deze woorden waren goed voor de terdoodveroordeling van Asia Bibi. De plattelandsvrouw uit Pakistan is inmiddels wereldberoemd. Tegelijk is ze ook gewoon mens, dat lees je in brieven die Asia schreef net na haar veroordeling. 

De volgende gedeelten komen uit brieven van Asia Bibi:

Ik schrijf je
vanuit mijn gevangeniscel in Scechupura, Pakistan. Dit zijn de laatste dagen van mijn leven, misschien zelfs de laatste uren. Dat is me verteld door de rechtbank die me ter dood heeft veroordeeld. Ik ben bang. Bang voor mijn eigen leven en voor het leven van mijn kinderen en man. Vanwege mij is mijn hele familie veroordeeld.

Mijn naam
is Asia Noreem Bibi. Ik ben niemand, zoals ze hier zeggen. Een eenvoudige plattelandsvrouw uit Ittanwali, een klein dorpje in de provincie Punjab in het midden van Pakistan. Ik heb niemand vermoord of beroofd, maar in de ogen van het systeem van mijn land heb ik iets veel ergers gedaan. Ik heb blasfemie gepleegd.

Ik huil,
alleen, met mijn hoofd in mijn handen. Ik kan niet langer kijken naar de mensen die vol zijn van haat, die applaudisseren voor de dood van een arme plattelandsvrouw. Ik zie hen niet langer, maar ik hoor hen nog steeds, de menigte die de rechter een staande ovatie gaf terwijl ze riepen: ‘Dood haar, dood haar! Alluha Akbar!’ Op het laatst werd ik als een oude vuilniszak in het busje gesmeten. In hun ogen had ik al mijn menselijkheid verloren.”

Mijn lieve Ashiq, 
mijn lieve kinderen. Jullie hebben te maken met een enorme beproeving. Ik weet niet wanneer ze me gaan ophangen, maar maak je geen zorgen. Mijn geliefden, ik zal mijn executie met opgeheven hoofd tegemoet gaan, zonder vrees. Want ik zal bij onze Heere zijn. Mijn lieve man, ga door met het opvoeden van onze kinderen, net zoals we het samen gedaan zouden hebben. Ashiq, mijn geliefde kinderen, ik ga jullie voor altijd verlaten, maar ik houd van jullie tot in eeuwigheid.

Asia Bibi werkte samen met tien moslimvrouwen op het land en bood de andere vrouwen water aan. Die weigerden omdat dit door een christen was aangeraakt en daardoor onrein zou zijn. De Asia zei toen: “Ik geloof in Jezus Christus, die voor de zonden van de mensheid aan het kruis stierf. Wat deed jullie profeet Mohammed om de mensheid te redden?” Asia Bibi zit sinds 2009 in de cel. Op 7 november 2010 is ze veroordeeld tot de dood door ophanging vanwege ‘blasfemie tegen de profeet Mohammed’.