Postbus 10.000, 2620 Hemiksem info@hvk-aem.be +32 3 887 82 42

Nieuwe uitgaven

Het inspirerende verhaal van Richard Wurmbrand

Boek | DVD 

Richard Wurmbrand, oprichter van HVK, zat veertien jaar in de Roemeense gevangenis. Hij ontdekte dat Gods licht krachtig schijnt, zelfs in de donkerste cel. Het verhaal van Richard en zijn vrouw Sabina Wurmbrand is opnieuw uitgegeven in het boek Gevangene nummer 1 en de dvd Tortured for Christ.

Klik dan op de onderstaande knop voor meer informatie:

Meer informatie

Pakistan – Asia Bibi schrijft over hoop

“En wat heeft Mohammed voor de mensheid gedaan?” Deze woorden waren goed voor de terdoodveroordeling van Asia Bibi. De plattelandsvrouw uit Pakistan is inmiddels wereldberoemd. Tegelijk is ze ook gewoon mens, dat lees je in brieven die Asia schreef net na haar veroordeling. 

De volgende gedeelten komen uit brieven van Asia Bibi:

Ik schrijf je
vanuit mijn gevangeniscel in Scechupura, Pakistan. Dit zijn de laatste dagen van mijn leven, misschien zelfs de laatste uren. Dat is me verteld door de rechtbank die me ter dood heeft veroordeeld. Ik ben bang. Bang voor mijn eigen leven en voor het leven van mijn kinderen en man. Vanwege mij is mijn hele familie veroordeeld.

Mijn naam
is Asia Noreem Bibi. Ik ben niemand, zoals ze hier zeggen. Een eenvoudige plattelandsvrouw uit Ittanwali, een klein dorpje in de provincie Punjab in het midden van Pakistan. Ik heb niemand vermoord of beroofd, maar in de ogen van het systeem van mijn land heb ik iets veel ergers gedaan. Ik heb blasfemie gepleegd.

Ik huil,
alleen, met mijn hoofd in mijn handen. Ik kan niet langer kijken naar de mensen die vol zijn van haat, die applaudisseren voor de dood van een arme plattelandsvrouw. Ik zie hen niet langer, maar ik hoor hen nog steeds, de menigte die de rechter een staande ovatie gaf terwijl ze riepen: ‘Dood haar, dood haar! Alluha Akbar!’ Op het laatst werd ik als een oude vuilniszak in het busje gesmeten. In hun ogen had ik al mijn menselijkheid verloren.”

Mijn lieve Ashiq, 
mijn lieve kinderen. Jullie hebben te maken met een enorme beproeving. Ik weet niet wanneer ze me gaan ophangen, maar maak je geen zorgen. Mijn geliefden, ik zal mijn executie met opgeheven hoofd tegemoet gaan, zonder vrees. Want ik zal bij onze Heere zijn. Mijn lieve man, ga door met het opvoeden van onze kinderen, net zoals we het samen gedaan zouden hebben. Ashiq, mijn geliefde kinderen, ik ga jullie voor altijd verlaten, maar ik houd van jullie tot in eeuwigheid.

Asia Bibi werkte samen met tien moslimvrouwen op het land en bood de andere vrouwen water aan. Die weigerden omdat dit door een christen was aangeraakt en daardoor onrein zou zijn. De Asia zei toen: “Ik geloof in Jezus Christus, die voor de zonden van de mensheid aan het kruis stierf. Wat deed jullie profeet Mohammed om de mensheid te redden?” Asia Bibi zit sinds 2009 in de cel. Op 7 november 2010 is ze veroordeeld tot de dood door ophanging vanwege ‘blasfemie tegen de profeet Mohammed’.

DRINGEND GEBED – Laatste kans in het Hoger Gerechtshof

Blijf bidden voor Asia Bibi. De Pakistaanse zit al sinds juni 2009 gevangen vanwege ‘blasfemie’. Aanvankelijk werd ze ter dood veroordeeld, maar dat werd afgewezen door het Hoger Gerechtshof. Er is nog geen uitzicht op vrijlating. Volgens haar advocaat krijgt ze vandaag (maandag 8/10/18) haar laatste kans om te spreken in het Hoger Gerechtshof en te vechten voor haar vrijheid.

Asia Bibi werkte samen met moslimvrouwen op het land en bood de andere vrouwen water aan. Die weigerden omdat dit door een christen was aangeraakt en daardoor onrein zou zijn. Asia zei toen: “Ik geloof in Jezus Christus, die voor de zonden van de mensheid aan het kruis stierf. Wat deed jullie profeet Mohammed om de mensheid te redden?” Asia’s gezin wordt bedreigd.

Bid voor Asia en haar gezin.

Lees de brieven van Asia Bibi net na haar veroordeling

 

Jij gaat niet naar de begrafenis van je vader!”

 

Bijay’ is een treffend voorbeeld van de weg die veel moslims in Bangladesh gaan als ze tot geloof komen in Jezus Christus. 

Een evangelisatiefolder die hij ontving van een evangelist vormde het startpunt van zijn zoektocht naar de waarheid. In de koran raakte hij meer en meer teleurgesteld. ‘Als zelfs Mohammed niet zeker was van zijn eeuwige bestemming, hoe kan ik dat dan wel ooit worden?!’
Door de folder, door christelijke boeken en de bijbel die hij kreeg, door veel gesprekken kwam hij uiteindelijk tot de conclusie: de bijbel is waar en Jezus is de waarheid. Moslimleiders uit het gebied waar hij woonde, merkten zijn verandering. Ze namen hem op een dag hardhandig mee en sloegen en mishandelden hem drie dagen lang. Bijay gaf zijn geloof niet op.

'Bijay' werd tegengehouden toen hij naar de begrafenis van zijn vader wilde‘Bijay’ werd tegengehouden toen hij naar de begrafenis van zijn vader wilde

Begrafenis

Bijay heeft vier broers. Zij moeten niets van het nieuwe geloof van hun broer hebben. Toch laten ze hem met rust. Maar dat geldt niet voor iedereen. Een maand geleden overleed de vader van Bijay. Toen Bijay dit verdrietige nieuws hoorde, ging hij op weg naar het dorp van zijn broers, bij wie zijn vader had gewoond. Vlakbij het dorp werd hij tegengehouden door twee mannen. Zij waren het die Bijay kort na zijn bekering mishandelden. We willen niet dat je de begrafenis van je vader bijwoont, lieten ze hem weten, tenzij je terugkeert naar de islam. Hoe Bijay ook probeerde om doorgelaten te worden, de mannen waren onverbiddelijk. Verdrietig keerde Bijay terug naar zijn eigen huis.

Vruchten

Ex-moslims in Bangladesh hebben het vaak niet gemakkelijk door deze vormen van sociale uitsluiting en van bedreiging. Maar God verhoort gebeden van christenen wereldwijd, als zij bidden om volharding en toewijding van ex-moslims. Want ondanks de tegenwerking brengt het geloof van Bijay vruchten voort. Hij geeft inmiddels leiding aan een huisgemeente op een afgelegen eiland in het noorden van Bangladesh. Het groepje bestaat uit ongeveer twintig mensen, van wie sommigen hun leven al aan Christus gegeven hebben en anderen op zoek zijn naar antwoorden op hun vragen. Bid voor Bijay en deze groep nieuwe christenen!

Hoe HVK christenen in Bangladesh helpt

Hulp aan de Verdrukte Kerk staat met praktische hulp naast christenen in Bangladesh om hen te doen groeien in hun persoonlijk geloof en in het delen van hun getuigenis met de mensen om hen heen. We stellen bijbels ter beschikking om te verspreiden.  Ook geven we praktische steun aan voorgangers die kleine huisgemeenten dienen. Hun gemeenteleden zijn niet in staat om zelf in het levensonderhoud van hun voorganger te voorzien. Sommigen van hen dienen gemeenten die ver van elkaar af liggen. In de eerste helft van 2018 werden daarom twee voorgangers van een motorfiets te voorzien.

Wilt u ook christenen in Bangladesh  steunen met uw gift?

Noteer dan bij uw overschrijvingsopdracht ‘Bangladesh’

De Chinese overheid sluit duizenden kerken

De Chinese overheid sloot afgelopen maand de grootste huiskerk in Peking. In april droegen de autoriteiten de Zion Church op om veiligheidscamera’s op te hangen, gericht op de bezoekers. De kerkenraad weigerde en werd daarop gesloten.

In de provincie Henan zijn duizenden kerken gedwongen tot sluiting en belangrijke kerkleiders werden twee weken vastgezet in de gevangenis. Toen de ambtenaren een huiskerk in de provincie Guangdong binnenvielen, vroeg de voorganger Huang Xianoning hen om eerbied te tonen en te wachten tot het einde van de dienst. De elf politieagenten luisterden daarop een half uur naar zijn preek.

Bid voor de Chinese christenen en voor hun overheid.

Foto: Zion Church Peking gesloten ( China Aid )

Syrisch dorp gebombardeerd: Twaalf doden, onder wie vijf kinderen.

De kinderen speelden op vrijdagavond 7 september rond half zeven nog in de straat, toen rebellen het dorp bombardeerden. Er vielen twaalf doden, vijf van hen kinderen onder de vijftien jaar. Van een familie werden moeder, oma en drie kinderen gedood. De vader van het gezin ligt nog in het ziekenhuis. Meer dan twintig mensen raakten gewond.

Het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten bevestigt de aanval. Mhardeh is omringd door verschillende dorpen die onder controle van rebellen zijn. De overheid probeert die gebieden weer in handen te krijgen.

Het laat zien hoe moeilijk het is voor Syriërs om weer een leven op te bouwen in het land.
Geweld is niet in alle gevallen gericht tegen minderheden zoals christenen. Mensen kunnen ook slachtoffer worden als ze in het schootsveld van strijdende partijen wonen.

Bruiloft

De straten waren zaterdagochtend vol met rouwende mensen. Ze droegen hun doden naar de Grieks-Orthodoxe Kerk om afscheid van hen te nemen. Een van de vrouwen vertelde dat de bruiloft van haar zus die die zaterdag plaats zou vinden, was afgelast. De bruid hoopt dat de ceremonie op een ander moment plaats kan vinden. Maar zonder feest, vertelde de vrouw die druk bezig was met het schoonmaken van het nieuwe huis van haar zus. Een aantal bommen was vlak naast de woning gevallen, maar explodeerde niet.

“Alles wat we nu kunnen doen is bidden”, zegt een lokale christen. “Het enige wat we voelen is diep verdriet. Bid alstublieft voor ons.”

Ontmoet Dr. Daniel Shayesteh

Komende Oktober 2018 komt Dr. Daniel Shayesteh, afkomstig uit Iran, naar België en vertelt hij ons zijn getuigenis.
Hij zal spreken in verschillende kerken en is een hele week beschikbaar voor een gesprek of interview.
Bent u hier in geinteresseerd of wilt u zijn getuigenis horen?

Klik dan op de onderstaande knop voor meer informatie:

Meer informatie

Gracia Burnham – New Tribes Mission, auteur van In the Presence of My Enemies

“Hoewel ik mijn eigen ervaringen met gevangenschap heb, is dit niet te vergelijken met het lijden om Christus dat de Wurmbrands verdroegen. Dat wij in dit boek de moed mogen vinden om net zo heroïsch te leven als Richard en Sabina, totdat we hen bijvallen in hun wonderbaarlijk lied!”

Loren Cunningham – Oprichter van Youth With A Mission (YWAM)

“Het voorbeeld van onze geliefde broeder Wurmbrand raakte ons diep!”

Joni Eareckson Tada – Oprichter van Joni and Friends

“Toen ik Richard en Sabina’s verhaal las, besefte ik dat God in Zijn verlossingswerk niet als doel heeft om ons leven over rozen te laten gaan, maar om ons meer op Jezus te laten lijken.”