Postbus 10.000, 2620 Hemiksem info@hvk-aem.be +32 3 887 82 42

Pasen… feest of lijden?


Bid om bescherming voor vervolgde christenen tijdens Pasen.

Sarah Fard, een Iraanse christen, zingt een prachtig lied over de opstanding van onze Heere Jezus Christus. Ze zingt in het Farsi over de overwinning in plaats van verlies, zegen in plaats van een vloek, genezing in plaats van wonden. Het is een lied van hoop in een land waar christenen te maken hebben met verlies, smaad en mishandeling.

Foto: Christenen in Iran komen in het geheim samen om te lezen in de Bijbel

Bid u mee voor Iraanse christenen? Enkele door de overheid erkende kerken in  Iran  hebben toestemming om Pasen te vieren. Verreweg de meeste samenkomsten vinden echter onopgemerkt plaats: achter de gesloten deuren van geheime huiskerken.
Bid ook voor broeders en zusters in  Pakistan. De autoriteiten vrezen dat IS-terroristen een aanslag voorbereiden voor Pasen op christenen in de provincie Punjab. Bid dat deze verijdeld wordt. Bid dat God met haat gevulde harten verzacht en verloren mensen thuisbrengt bij Hem.

Foto: Kerksamenkomst in Pakistan

Denk ook aan onze broeders en zusters in  Brunei. Zij mogen hun moslimburen niet meer uitnodigen voor paas- en kerstvieringen. Een tegenvaller, want “de meest effectieve manier voor ons als christenen om ongelovigen te bereiken, is door ons getuigenis en de vruchten van de Geest in ons leven”, zegt een christen daar.

Bedankt voor uw betrokkenheid. We wensen u gezegende Paasdagen!

Foto: Dorp op water in Brunei

Volg ons en deel:

Geef een reactie