Postbus 10.000, 2620 Hemiksem info@hvk-aem.be +32 3 887 82 42

Project december 2018 – Smokkel je mee?

Ook vandaag de dag worden Bijbels en ander christelijk materiaal in gesloten landen binnengesmokkeld. Dit doen we om vervolgde christenen toe te rusten, zodat ze staande kunnen blijven in hun geloof. Wil je bijdragen aan dit werk door het geven van een gift?

STEUN

Lees het smokkelverhaal van Tao uit Vietnam:

Een bijzonder smokkelverhaal: de bus.


Dit verhaal gaat over ‘Tao’, een broeder in Vietnam die vastbesloten was om een doos met Bijbels naar een afgelegen dorp te brengen. Als hij samen met zijn lading gevonden zou worden, betekende dat een gevangenisstraf en mogelijks martelingen.

Tao wilde het hoe dan ook proberen. Hij bad, verzamelde al zijn moed en nam het enige mogelijke vervoersmiddel: de bus. Hij wist dat er onderweg controles waren, maar hij hoopte dat de Bijbels op welke manier dan ook niet onopgemerkt zouden blijven.

Terwijl Tao bad voor een goede reis, schrok hij toen een man in uniform op de bus stapte. De soldaat liep op hem af en ging op de lege stoel naast hem zitten. Vlak voordat de soldaat even later in slaap viel, legde hij zijn uniformpet op de doos met Bijbels.

De eerste controle kwam. Passagiers moesten zich identificeren en hun bagage openen. De slapende soldaat werd overgeslagen, net als de doos met Bijbels. En steeds weer, vlak voor elke controle,  dommelde de soldaat in, met zijn pet nog steeds op de kostbare doos. Zo kwamen de Bijbels veilig op de plaats van bestemming.

Volg ons en deel:

Geef een reactie