Postbus 10.000, 2620 Hemiksem info@hvk-aem.be +32 3 887 82 42

Project februari 2018

Voorgangers zijn alles kwijt door de aanvallen van Boko Harm

In het noorden van Kameroen worden christenen regelmatig aangevallen door leden van de islamitische terreurgroep Boko Haram. Yalef Cameroun, onder leiding van dr. Desiré, organiseert acties om deze christenen te steunen. Samen met Yalef Cameroun willen we deze pastors ondersteunen, onder meer met het opstarten van een educatief centrum voor de pastors en hun gemeenschap. Er zijn bijna 5000 christenen, waarvan 60% kinderen. De meesten zijn analfabeet een hebben dus scholing nodig.

We hebben uw hulp nodig om deze pastors te voorzien van basis noden. Wilt u, naast uw gebed, dit project ondersteunen? Schrijf dan uw gif over op onze rekening met deze mededeling: “Voorgangers Kameroen”

STEUN

______________________________________

Lees Dr. Désirés brief over de nood van christenen in Kameroen:

“Begin december 2017 bezocht ik onze geliefde pastors, die slachtoffers zijn van de terreurgroep Boko Haram. Na een lange reis van het zuiden naar het noorden ontmoetten we de vervolgde pastors in een parochie van de VEG Kameroen (Vereniging van Evangelische Gemeentes) in Mokolo.

Deze zeven voorgangers werken nabij de grens tussen Kameroen en Nigeria in het noorden van ons land. De grens tussen Kameroen en Nigeria is 1600 km. Het zendingswerk van deze pastors bevindt zich vooral in de provincies Mayo Tsanaga en Mayo Sava, in de dorpen Moskota, Krawa Mafa, Zelevet, Mawa, Mozogo, Nguetchewe.

Al sinds het begin van 2017 werd er met onze zending contact opgenomen en werd er om hulp gevraagd voor deze pastors. Na een aantal maanden voorbereiden en contact met deze slachtoffers van verdrukking besloten we om hun oproep te beantwoorden. We planden een bezoek om hun te bemoedigen en hen te voorzien van enkele basisbehoeftes. Ze kregen onder andere meel, rijst, graan, olie, zeep en matrassen.

Deze pastors getuigen dat ze, na de aanvallen van Boko Haram, alles verloren. Ze leven op dit moment enkel van de vrijgevigheid van andere christenen en zendingen zoals Yalef Cameroun. Hoewel ze alles kwijt zijn, willen ze absoluut niet met hun bediening te stoppen. Ze zullen daar blijven tenzij de Heilige Geest iets anders zegt.”

Dr. Desiré Gouem (m.)

 

Volg ons en deel:

Geef een reactie