Postbus 10.000, 2620 Hemiksem info@hvk-aem.be +32 3 887 82 42

Syrisch dorp gebombardeerd: Twaalf doden, onder wie vijf kinderen.

De kinderen speelden op vrijdagavond 7 september rond half zeven nog in de straat, toen rebellen het dorp bombardeerden. Er vielen twaalf doden, vijf van hen kinderen onder de vijftien jaar. Van een familie werden moeder, oma en drie kinderen gedood. De vader van het gezin ligt nog in het ziekenhuis. Meer dan twintig mensen raakten gewond.

Het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten bevestigt de aanval. Mhardeh is omringd door verschillende dorpen die onder controle van rebellen zijn. De overheid probeert die gebieden weer in handen te krijgen.

Het laat zien hoe moeilijk het is voor Syriërs om weer een leven op te bouwen in het land.
Geweld is niet in alle gevallen gericht tegen minderheden zoals christenen. Mensen kunnen ook slachtoffer worden als ze in het schootsveld van strijdende partijen wonen.

Bruiloft

De straten waren zaterdagochtend vol met rouwende mensen. Ze droegen hun doden naar de Grieks-Orthodoxe Kerk om afscheid van hen te nemen. Een van de vrouwen vertelde dat de bruiloft van haar zus die die zaterdag plaats zou vinden, was afgelast. De bruid hoopt dat de ceremonie op een ander moment plaats kan vinden. Maar zonder feest, vertelde de vrouw die druk bezig was met het schoonmaken van het nieuwe huis van haar zus. Een aantal bommen was vlak naast de woning gevallen, maar explodeerde niet.

“Alles wat we nu kunnen doen is bidden”, zegt een lokale christen. “Het enige wat we voelen is diep verdriet. Bid alstublieft voor ons.”

Volg ons en deel:

Geef een reactie