Postbus 10.000, 2620 Hemiksem info@hvk-aem.be +32 3 887 82 42

Uganda: Jonge moslim wordt verbrand met kokende olie, ongeveer één week na zijn bekering tot christus.

 

Op 4 maart ging Gobera Bashir, 27 jaar, naar de kerk met een vriend uit het aanliggende dorp. Hier gaf Gobera zijn leven aan Jezus Christus en nam hem aan als redder en verlosser. De voorganger gaf hem een Bijbel en spoorde hem aan om er voorzichtig in te lezen, aangezien zijn familie leden moslims waren.

Betrapt
Een paar dagen later betrapte zijn zus hem met het lezen van de Bijbel en vertelde het door aan de anderen. Dit ging als een vuur rond in heel het dorp. Op de avond van 10 maart drong een groep moslims het huis binnen van Gobera, bonden hem vast en goten kokende olie op hem. Dit zorgde voor ernstige brandwonden over veertig procent van zijn lichaam. De groep boze moslims sleurde hem naar een moeras en lieten hem daar bewusteloos achter.

Toen Gobera wakker werd, was hij omringt door een aantal christenen, deze namen hem direct mee naar het ziekenhuis. Het laatste nieuws dat we van hem hebben is dat zijn wonden slecht genezen en hij verder behandeling nodig heeft. Gobera heeft geen klacht neergelegd bij de politie om de identiteit van de mensen die hem helpen  geheim te houden.

Gebed
Bid voor Gobera Bashir, dat hij mag genezen van de brandwonden. Bid dat hij de juiste behandeling zal krijgen. Bid voor de mensen die hem helpen tijdens de behandeling. Bid ook voor de groep moslims die verantwoordelijk zijn voor de aanval op Gobera, dat ze mogen inzien dat ze verkeerd zijn en ze Jezus liefde en reddende genade mogen aannemen.

Volg ons en deel:

Geef een reactie