Postbus 10.000, 2620 Hemiksem info@hvk-aem.be +32 3 887 82 42

Voorgangers uit Eritrea

Eritrea wordt wel het Noord-Korea van Afrika genoemd. Christenen lijden erg onder het regime van president Isaias Afewerki. De autoritaire regering ziet ‘illegale’ christelijke stromingen als een bedreiging. Grote aantallen christenen ontvluchten daarom het land. Volgens schattingen zitten meer dan duizend christenen gevangen in Eritrea. Onder de gevangen christenen zijn drie voorgangers van de Full Gospel Church.
Kiflu Gebremeskel werd op 23 mei 2004 thuis opgepakt. Sindsdien hebben zijn vrouw en vier kinderen hem niet meer gezien. In 2012 werd Gebremeskel door een van zijn gemeenteleden in een ziekenhuis gezien. Hij zag er slecht uit en had veel gewicht verloren. Haile Nayzgi werd ook op 23 mei 2004 opgepakt. Vanaf het begin van zijn gevangenschap mocht hij geen contact met zijn vrouw en kinderen hebben. Inmiddels is zijn gezin gevlucht naar Sudan. In maart 2005 verdween voorganger Kidane Weldou plotseling. Zijn verlaten auto werd vrij snel gevonden.
Deze drie voorgangers zitten meer dan tien jaar vast, zonder contact met de buitenwereld. Ook heeft de regering nooit een aanklacht ingediend of de arrestatie van de voorgangers officieel bevestigd.
Alle drie de voorgangers zitten in de zelfde gevangenis.
ADRES:
Karsheli Prison
2nd Police Station Zone 7 Northern East
Zoba Maakel
Asmara, Eritrea
Belangrijk:
Schrijf de naam van de voorganger die u wilt bemoedigen op de envelop en daaronder het adres van de gevangenis. U
kunt ook de drie de voorgangers apart bemoedigen. Stuur elke voorganger een kaart in een aparte envelop.
Volg ons en deel:

Geef een reactie